بازاریابی ویدیویی به معنای ساخت یک ویدیو از کالا و خدمات شما و بازاریابی آن از طریق ارسال ویدیو در چندین سایت یا شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاری ویدیو است.
برای افرادی که صاحب وبسایت هستند، ویدیو مارکتینگ یک روش جدید و ایده آل برای افزایش ترافیک وبسایت شماست.
این نوع بازاریابی بدلیل علاقه مردم به تماشای فیلم و ویدیو در صورتی که درست انجام شود بسیار مؤثر میباشد؛ همچنین باعث میشود مخاطبان علاقهمند و زیادی را پیدا کنید. ویدیوها به طور کلی توسط کسب و کارها برای ایجاد آگاهی از برند شرکتها و محصولات آنها استفاده میشود. همچنین ویدیوها بهترین فرمت برای اطلاع رسانی و آموزش هستند.
استفاده از ویدیو در سایت های اینترنتی باعث می شود که زمان ماندگاری کاربر در صفحات سایت افزایش یابد، نرخ پرش کاهش پیدا کند و افراد بیشتری را در سایت خود جذب کنید. تکنیکهای بازاریابی ویدیویی به شما کمک خواهند کرد که مخاطب جدیدی را با کسب و کار خود آشنا سازید و کسب و کار خود را به افراد بیشتری معرفی کنید، از طرف دیگر ویدیو به عنوان یک رسانه قدرتمند و تاثیر گذار می تواند تاثیر بسیار زیادی بر افزایش فروش و برندسازی شما داشته باشد و نقش مهمی در این زمینه ایفا نماید.
افراد بیشتر دوست دارند در هنگام تماشای یک ویدیوی آنلاین محصول نسبت به خواندن مشخصات و بررسیهای کالا اقدام به خرید کنند؛ این بدان معناست که میتوانید از قدرت ویدیو استفاده کنید تا مشتریان مورد علاقه خود را برای خرید بیشتر محصولات ترغیب کنید. امروزه موتورهای جستجو اهمیت بیشتری به ویدیو مارکتینگ نسبت به گذشته میدهند. در بخش جستجوی ویدیوی موتورهای جستجو، بهترین ویدیو بر اساس رتبهبندی نشان داده میشود، بنابراین با به اشتراک گذاری ویدیوها میتوان باعث افزایش رتبه آنها و نیز افزایش توجه کاربران شد.
کسب و کارهای کوچک به سرعت تأثیر بازاریابی ویدیویی را به عنوان ابزار بازاریابی کشف کردند. یوتیوب روشی برای مشاهده ویدیوی آنلاین می باشد و میزان ترافیک وب به سایت آنها انتظار میرود در آینده افزایش یابد. واقعا هیچ راهی بهتر از این نیست که یک ارتباط قوی و خصوصی با مرکز مشتریان بالقوه خود ایجاد کنید. ویدیوها کمک میکنند دانش و آگاهی در مورد محصولات شما افزایش یابد، برای شما یک اعتبار در حوزه کاری خود ایجاد کنند و ایجاد اعتماد باعث افزایش مشتریان شما خواهد شد.
بازاریابی ویدیویی چگونه باید باشد ؟
۱- اهمیت ضربه نخست به مخاطب
درسال ۲۰۱۶ زمانی فیسبوک به بررسی ویدیو های کاربرانش پرداخت.کاربرانی که از ۳ ثانیه اول یک ویدیو ببینند حداقل ۳۰ ثانیه بعدی را نیز میبینند.ابتدای ویدیو ها تاثیر انکار ناپذیری بر روی مخاطب دارد.(افزودن المان های جذاب به بخش های آغازین)
۲-رابطه داستان سرایی و موفقیت بازاریابی
در رشته علوم اعصاب پژوهشگران داستان سراییرا بهترین راهکار برای جلب توجه مردم عنوان میکنند . داستان سرایی نه تنها توجه مخاطب را جلب میکند؛بلکه مقدمه ای مناسب برای ایجاد رابطه عمیق با برندمان نیز هست.تلاش برای نزدیکی به حالت ذهنی مخاطب هدف است.(بشقاب غذاهای دریایی)
۳-تحریک احساسات مثبت
اگر شما مایل به تاثیر گذاری ویدیوي های بر روی مخاطب هدف هستید باید به فکر تزریق احساسات مثبت بر محتوای بازار یابی برندتان باشد.
درحقیقت احساساتی نظیر شادی امیدواری و هیجان مشتری تاثیر را بر روی رفتارو تصمیم گیری مردم به هنگام خرید محصولات مختلف دارد.
۴-ویدیو های خود را چسبناک کنید.
مدل هایی برای چسبناکی
سادگی:پیام اصلی ایده ما باید به راحتب از سوی کاربران قابل فهم و دریافت باشد.
غیر قابل پیشبینی: ایده ما باید کلیشه های رایج را کنار بگذارد؛مخاطب در صورت مواجهه با ایده های تازه تحت تاثیر قرار میگیرد
خیال پردازی: ایده ما باید قوه تحلیل و خیال پردازی مردم را به کار بندازد
اعتبار: ایده ما باید از سوی یک موسسه یا برند معتبر حمایت شود.
عواطف: بدون درگیری عواطف امکان تعامل با مردم وجود ندارد
مسیر داستانی: ایده ما باید داستانی جذاب برای مخاطب بیان کند. بدون داستان منسجم هیچ مخاطبی تحت تاثیر قرار نمیگیرد.
5-افزودن موسیقی مناسب به ویدیو ها
انتخاب موسیقی مناسب یکی از پیچیده ترین مراحل ساخت ویدیو بازاریابی است.
امروزه ما نسبت به صداهای مختلف حساسیت زیادی نشان میدهیم.
گاهی اوقات یک موسیقی متن مناسب توانایی برانگیختن احساسات مخاطب به بهترین شیوه را دارد.
موسیقی نامناسب :انگیزه مخاطب برای مشاهده از بین خواهد رفت
در سال ۱۹۹۴ یک مطالعه درباره ی تبلیغات برند آبمیوه انجام شد. بعد از پخش تبلیغات با موسیقی ٪۲۳ و بدون موسیقی ٪۴ به فروش این شرکت اضافه شد.
موسیقی توانایی افزایش تاثیر گذاری و امتناع گری ویدیو های تبلیغاتی و بازاریابی را دارد.
تاثیرگذاری همیشه مهمتر از دسترسی به مخاطب بیشتر است.
یک ویدیو معمولی شاید میزان بالایی دریافت کند اما این بازدید بالا به معنای فروش بیشتر یا دست کم ایجاد رابطه ای عمیق تر با مخاطب نیست. به عنوان نتیجه نهایی از کلاس برای سازگاری ویدیویی مان با الگوریتم های شبکه اجتماعی باید به هماهنگی ان با سلیقه مخاطب توجه کنیم
بازاریابی ویدیویی چه فوایدی خواهد داشت؟!
جذب مشتریان بی حوصله
حتماً شما هم افراد زیادی را می شناسید که عموم مواقع بی حوصله هستند، به گونه ای که هیچگاه حاضر نیستند به مطالعه ی کتاب، روزنامه، رمان، مجله و یا حتی دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی بپردازند! در دنیای اینترنت تعداد این افراد بی حوصله به مراتب بسیار بسیار بیشتر از دنیای واقعیست. چرا که شما در این محیط با کلیک های کاربران سر و کار دارید.
بنابراین تبلیغات شما در چنین فضایی برای دیده شدن و جلب توجه کاربران فقط و فقط چند ثانیه فرصت دارند. حالا که شما با چنین کاربران عجول و بی حوصله ای سر و کار دارید نباید توقع داشته باشید که با بهره گیری از روش های سنتی و قدیمی بازاریابی بتوانید به توفیق خاصی دست پیدا کنید.
در عوض استفاده از بازاریابی ویدیویی می تواند توجه این افراد بی حوصله را هم به کسب و کار شما جلب نماید. به شرط آنکه عناوین، تبلیغات و محتوای ویدیوهای شما به اندازه کافی جذاب باشند.
کاربرد ویدیویی در بازاریابی و تبلیغات :
نقش ویدیو در تبلیغات و بازاریابی
با ظهور عصر دیجیتال فضای تبلیغات در سرتاسر دنیا دچار تحول بنیادین شد و بازاریابی دیجیتالی به عنوان یک مارکتینگ مدرن مورد استفاده شرکت ها و کارخانه ها قرار گرفت. امروزه یک آژانس تبلیغاتی بر روی بازاریابی دیجیتالی توجه خاصی دارد و از رسانه های مدرن برای تبلیغات و بازاریابی استفاده می کند.
دیجیتال مارکتینگ
یکی از شاخه های مهم تبلیغات در فضای اینترنت تولید محتوا است. در فرآیند تولید محتوا که توسط یک آژانس تبلیغاتی صورت می گیرد نیاز به شناخت بازار و دانستن نیازهای مخاطبین در اولویت است.
امروزه درصد بسیار بالایی از ترافیک اینترنت صرف تماشای ویدیو می شود. بسیاری از مشتریان تمایل دارند که پیش از خرید یک محصول ویدیوی معرفی آن محصول را تماشا کنند.
از این رو برای یک آژانس تبلیغاتی ویدیوهای تبلیغاتی نقش بسیار مهمی در برندسازی دارد.با توجه به اهمیت ویدیوهای تبلیغاتی در تولید محتوا برندهای بزرگ نیز توجه ویژه ای به ساخت ویدیوهای جذاب در فرایند بازاریابی دارند.
مزیت های بازاریابی ویدیویی
طبق تحقیقات انجام شده، یک دقیقه ویدیو ارزشمندتر از 1.8 میلیون کلمه است. چرا که ویدیو با استفاده از المانهای سمعی و بصری پیام تبلیغ دهنده را بهتر و در زمان کمتری به مخاطب هدف منتقل میکند. ازاینرو، میزان درگیری مخاطبان با تبلیغات ویدیویی بیشتر است و درنتیجه، نرخ کلیک، نصب، بازگشت، تبدیل و … مخاطبان افزایش مییابد.
گوگل نیز در سیستم رتبهبندی خود به محتواهای ویدیویی اهمیت زیادی میدهد. همچنین، استفاده از تبلیغات ویدیویی احتمال به اشتراک گذاشته شدن آنها توسط کاربران رسانههای اجتماعی را تا 1200 درصد افزایش میدهد.
مزایای ویدیو مارکتینگ بسیار است. از طریق بازاریابی ویدیو، کاربران شما به طور دقیقتری با نوع خدمات و محصولات شما آشنا میشوند. در ادامه به مزایای مهم بازاریابی ویدیویی اشاره میکنیم:
ویدیو به شما کمک میکند تا با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید
امروزه بسیاری از تلاش های بازاریابی برای کمک به اعتماد سازی ایجاد میشوند. ویدیو پلی است که پیوند میدهد آنچه را که شما میخواهید به افراد بگویید؛ اجازه میدهد که مشتریان با استفاده از ویدیو با برند شما آشنا شوند. اگر ویدیوی تولید شده به اندازهای جذاب باشد که کاربران را ترغیب به لایک، کامنت گذاری و اشتراکگذاری آن کند، باعث افزایش حس اعتماد بین کاربران جدید میشود. بنابراین بازاریابی ویدیو میتواند بهترین ابزار برای افزایش درگیر شدن کاربران باشد.
ویدیو یک معدن طلا از سئو است
کمک میکند که لینکسازی به سایت شما شود، لایکها و اشتراک گذاریها را افزایش میدهد (که میتواند بر روی رتبهبندی جستجو اثر بگذارد) و ترافیک را به سمت سایت شما هدایت میکند. فراموش نکنید که یوتیوب متعلق به گوگل است، بنابراین مطمئن شوید ویدیوهای خود را بر روی یوتیوب ارسال میکنید و آنها را با کلمات کلیدی/عبارات کلیدی تگ کنید.
ویدیوها حفظ اطلاعات را افزایش میدهند
اگر مشتریان شما تنها چیزی را بشوند، احتمال دارد حدود 10% از اطلاعات را 3 روز بعد به یاد بیاورند؛ در مقابل اگر آنچه را که آنها میشنوند با تصاویر مرتبط همراه باشد، حدود 65% از اطلاعات را 3 روز بعد به یاد میآورند. همچنین مطالعات دیگری نشان میدهد که به یاد آوردن اطلاعاتی که دیده و شنیده میشود بیش از 80%، برای اطلاعاتی که فقط دیده میشوند 20% و برای اطلاعاتی که شنیده می شوند 10%است. بنابراین ارائه اطلاعات هم به صورت صوتی و هم تصویری بسیار قدرتمند عمل میکند.
افزایش ترافیک وبسایت
در سال 2017، محتوای ویدیویی حدود 74٪ از کل ترافیک آنلاین را تشکیل میدهد. مشتریان شما ویدیو را دوست دارند؛ این بدان معناست که بازاریابی ویدیویی خوب میتواند بازدیدکنندگان جدیدی را جذب کند. گوگل به لینکهایی که توسط ویدیو به سایت شما هدایت میشوند علاقه زیادی دارد، از این رو بیان کرده است هر ورودی از سایت یوتیوب نسبت به سایت عادی تأثیر بیشتری دارد.
خطوط موضوع ایمیلی که شامل کلمه ویدیو هستند 19% افزایش را در نرخ باز شدن دارند و 65% نرخ کلیک را افزایش میدهند.
چهار برابر مشتریان ترجیح میدهند ویدیوی یک محصول را مشاهده کنند تا اینکه توضیح محصولی را بخوانند
اگر علاقمند هستید که درآمد مناسبی از بازاریابی ویدیویی کسب کنید، این موضوع را در نظر بگیرید: پس از تماشای یک ویدیو مشتریان 64 تا 85 درصد احتمال بیشتری دارد تا اقدام به خرید کنند. به این دلیل که ویدیو از طریق موزیک و صدا تأثیر مستقیمی بر روی احساسات شخص میگذارد. بنابراین ارتباط برقرار کردن افراد از طریق ویدیو نسبت به اطلاعات نوشتاری بسیار بیشتر است و نیز تأثیر زیادی بر روی افراد میگذارد.
تفاوت اصلی بازاریابی ویدیویی و تبلیغات ویدیویی
امروزه ویدیو به یکی از مهمترین محتواهای تبلیغاتی و رسانهای تبدیلشدهاست که روزبهروز جای خود را بیشتر در دل مردم و صاحبان برندها باز میکند.
ویدیو ها رو اخیرا همه جا می توان دید: برندها، شرکتها و سازمانها همگی از ویدیوها در رسانه خود استفاده میکنند تا آنچه را که ارائه میدهند، نشان دهند در همین راستا شاهد برنامههای ویدیو محور در شبکههای اجتماعیای هستیم که قبلتر به آن کمتر بها داده میشد، موجی که حتی صاحبان بزرگترین شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و خیلی های دیگر را وادار کرد که قابلیتهای پخش زنده و امکان به اشتراکگذاری ویدیوها را جدیتر بگیرند.
مصرفکنندگان پیامهای شمارا بدون آگاهی از استراتژی نهان کسبوکار شما میبینند. با استفاده از ویدیو شما میخواهید آنها را در مسیری قرار دهید که مستقیماً وارد عمل تماس شوند.
آیا مشتریان اهمیت میدهند که استراتژی شما، بازاریابی ویدیویی است یا تبلیغات ویدیویی؟ نه
اما بهعنوان یک شرکت، آیا توجه به این موضوع مهم است؟ بله
تفاوتهای اساسی بازاریابی ویدویی و تبلیغات ویدیویی عبارتاند از:
- هدف گذاری
- تکرار
- استراتژی
- هزینه
- پخش
و اینکه ……
هیچ مرزی دقیقی برای تبیین اینکه چه ویدیویی برای بازاریابی استفاده میشود یا برای تبلیغات وجود ندارد. بلکه همهچیز در یک طیف وجود دارد و هیچ دلیلی وجود ندارد که یک ویدیو نمیتواند یک هر دو قسمت را شامل شود. تفاوت اصلی در روشی است که شما از آن استفاده میکنید و مطمئن شوید که نیازهای خاص شمارا به یک روش هدفمند برآورده میکند.
۱۲ نوع ویدیویی که در بازاریابی ویدیویی استفاده می شود.
قبل از اینکه شروع به فیلم برداری یا هر کار دیگه ای بکنید باید بدانید که چه نوع ویدیویی مناسب برند و هدف شماست. باید بدانید که کدامیک از این ۱۲ نوع ویدیو میتواند مفهوم شما را به درستی و بدون نقص انتقال دهد. باید با انواع ویدیوهای بازاریابی آشنا شوید:
- ویدیوی دمو محصول
- ویدیوی برندها
- ویدیوی رویدادها و وقایع
- مصاحبه های تخصصی
- ویدیوی آموزشی و راهنمایی محصول یا سرویس
- ویدیوی توصیفی
- ویدیوی انیمیشنی
- ویدیوی موردی و نظرات مشتریان
- ویدیوی زنده
- ویدیوی ۳۶۰ درجه پانوراما {واقعیت مجازی}
- ویدیوی واقعیت افزوده
- ویدیوی شخصی
هزینه های بازاریابی ویدیویی
هر سایت یا پلتفرمی که اقدام به انتشار ویدیوهای شما می کند، با توجه به مدل کسب وکارش هزینه فضای تبلیغاتی که در اختیار شما می گذارد را دریافت می کند. شما هم باید براساس نوع کسب وکار خود، توان مالی و مدل درآمدی خود برای انتشار ویدیو برنامه ریزی کنید و از بهترین پلتفرم تبلیغاتی بهرمند شوید.
برخی از روشهای پرداخت هزینه انتشار ویدیوها
هزینه به ازای هر نمایش CPV
تبلیغ دهندگان با تعریف این دسته از تبلیغات باید به ازای هر نمایش کامل ویدیو به نمایش دهنده تبلیغ پول پرداخت کند. هدف کمپینهای تبلیغاتی CPV صرفاً نمایش ویدیوی تبلیغاتی و برندینگ برای محصول است.
هزینه به ازای هر کلیک CPC
هدف این دسته از تبلیغات بردن ترافیک به یک وبسایت است و تبلیغ دهنده باید به ازای هر کلیکی که اتفاق میافتد، پول پرداخت کند.
هزینه به ازای نصب CPI
تبلیغ دهنده با استفاده از این دسته از تبلیغات، به دنبال دریافت نصب و جذب کاربر جدید و البته باکیفیت برای اپلیکیشن خود است و به ازای هر نصبی که اتفاق میافتد، باید به تبلیغ دهنده مبلغی را پرداخت کند.
هزینه به ازای فعالیت خاص CPA
تبلیغ دهنده در این دسته از تبلیغات به ازای فعالیت خاصی که توسط کاربر اتفاق بیافتد، به نمایش دهنده تبلیغ، پول پرداخت میکند. این فعالیت خاص میتواند عضویت در یک سامانه پیامکی و یا ارسال یک کد برای شرکت در قرعهکشی و … باشد.
مسلماً هزینه تبلیغات ویدیویی CPV از همه کمتر و تبلیغات CPA از همه بیشتر است و هزینه تبلیغات CPC و CPI به ترتیب بین این دو قرار میگیرد.