هرکدام از ما چندین اپلیکیشن را در تلفن های هوشمند خود نصب کرده و استفاده می کنیم. و حتما به این فکر کرده اید که کسب درآمد اپلیکیشن ها از کجاست؟ و به غیراز محدود اپلیکیشن های پولی چرا اپ های زیادی به صورت رایگان به ما خدمات می دهند؟
مهمترین نکته در این تکنولوژی عامل مهم “مخاطب” یعنی خود شما هستید.
اگر شما بتوانید بیشتر از 5000 هزار نفر را با ابزار یا وسیله ای دورهم جمع کنید(حضوری یا مجازی)، افراد یا شرکت های زیادی هستند که علاقه دارند در این محیطی که شما فراهم کرده اید تبلیغ کالا یا خدمات خود را انجام دهند.
اما راههای زیرکانه تر و پردرآمدتری از تبلیغات هم هست.
در اینجا برخی راههای کسب درآمد اپلیکیشن ها را باهم بررسی می کنیم.
کسب درآمد اپلیکیشن ها از تبلیغات
اینستاگرام، توییتر،اسنپچت و بسیاری دیگر در از پلیکیشن های رایگانی هستند که میلیون ها کاربر دارند. در واقع ۹۰ درصد از اپ ها به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده می شوند چون مردم اینطور می خواهند. با در نظر داشتن همین مساله سوال اینجاست که توسعه دهندگان این اپ ها چطور امرار معاش می کنند؟
در ادامه این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد.
تبلیغات درون برنامه ای
تبلیغات درون برنامه ای محبوب ترین و سودده ترین راه برای پول درآوردن از اپلیکیشن هاست. علت هم این است که تقریبا هرکسی بخش قابل توجهی از زمان خود را صرف اسکرول کردن در فصای اپ ها و مشاهده محتوایشان میکند و به نوعی با آنها درگیر می شود. به همین خاطر تبلیغات درون برنامه سریع ترین شکل تبلیغات موبایلی به شمار می رود. با در نظر داشتن آنچه گفته شد پیش بینی می شود که درآمد تبلیغات از محل اپلیکیشن ها تا سال ۲۰۲۰ میلادی به رقم صد میلیارد دلار برسد.
ایده کار نیز بسیار ساده است: شرکت های تبلیغاتی بابت مشاهده شدن محتوایشان و کلیک هایی که روی آنها انجام می شود به توسعه دهندگان پول می دهند.
تصویری که در بالا مشاهده می کنید مربوط می شود به یک رستوران زنجیره ای به نام تاکو بل که چندی قبل کمپین تبلیغاتی تازه ای در اسنپچت راه انداخت که با کلیک روی آن کاربران به صفحه ای وارد می شدند و می توانستند محتویات داخلی تاکوی دلخواهشان را خودشان انتخاب کنند. آنطور که گزارشات نشان می دهد این تبلیغ بیش از ۲۲۴ میلیون بار دیده شد و البته ده ها میلیون دلار خرج روی دست تاکو بل گذاشت.
لازم است اشاره کنیم که این صرف هزینه بی جواب هم نمانده و آنطور که تاکو بل گفته نتایج خوبی برایش داشته است. علاوه بر ۲۲۴ میلیون بازدیدی که اشاره کردیم اسنپچت اعلام کرده که کاربران تنها در یک روز زمان زیادی را هم صرف کار کردن با فیلترهای طراحی شده توسط تاکو بل کرده اند که مجموعا برابر با ۱۲.۵ سال بوده.
خریدهای درون برنامه ای
خریدهای درون برنامه ای در اصل پیشنهادات اغواکننده ای هستند که توسعه دهندگان به صورت هدفمند ایجاد می کنند تا شما را به عنوان کاربر برنامه خود ترغیب به خرید نمایند. در ازای این پرداخت ها هم کاربر نیروی اضافه برای ادامه بازی و شتاب دهنده هایی را دریافت می کنند.
در حال حاضر حدودا پنج درصد از کاربران پول خود را صرف خریدهای درون برنامه ای می کنند با این همه رقمی که از این بخش حاصل می شود ۲۰ برابر بیشتر از چیزی است که شرکت ها از مجموع دیگر کاربران خود در می آورند.
پیش بینی شده که تا پایان امسال درآمدها از محل خریدهای درون برنامه ای به رقم ۳۷ میلیارد دلار برسد که این نشان می دهد مردم برای رسیدن به مراحل بعدی در بازی ها حاضرند تا کجا پیش بروند.
فریمیوم
این روش درآمدزایی شباهت زیادی به خریدهای درون برنامه ای دارد اما تفاوت هایی هم میان آنها برقرار است که درادامه با شما در میان خواهیم گذاشت. در این روش کاربران برای آنکه به مجموعه کامل امکانات و قابلیت های یک اپلیکیشن یا بازی دسترسی پیدا کنند باید مبلغی را بابت خرید نسخه پریمیوم آن پرداخت نمایند.
طبق تعریف ارائه شده از سوی اپل: در مدل کسب و کار فریمیوم، کاربران برای دانلود برنامه پولی پرداخت نمی کنند و در مقابل برای دسترسی به قابلیت های بیشتر آن، محتوای اضافه تر و یا کالاهای دیجیتالی به آنها پیشنهاد می شود که در صورت تمایل به خرید نسخه پریمیوم مبلغی را پرداخت نمایند.
در این میان اسپاتیفای را می توان نمونه بسیار خوبی از این الگوی کاری دانست. در تصویری که در ادامه خواهید دید فهرست امکاناتی که برای نسخه رایگان این برنامه در نظر گرفته شده بسیار اندک و محدود است. درمقابل اما شنوندگان نسخه پریمیوم به هر امکان و قابلیتی که فراهم باشد دسترسی دارند.
از آنطرف اپ اسپاتیفای هم مرتبا کاربرانش را ترغیب می کند تا نسخه پریمیوم را دریافت نمایند و تقریبا هر تبلیغی که در فضای این برنامه نمایش داده می شود هم در رابطه با خرید اکانت پریمیوم و استفاده از نسخه آزمایشی سی روزه آن است. محض اطلاع شما باید بگوییم که اسپاتیفای هم اکنون ۷۶ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد که از این میزان ۲۰ میلیون نفرشان بابت دریافت سرویس بیشتر به آن پول پرداخت می کنند.
برای آنکه درک بهتری از این استراتژی داشته باشید باید بگوییم متوسط نرخ تبدیل کاربران معمولی به پریمیوم معمولا بین ۲ تا ۴ درصد است اما در مورد اسپاتیفای این رقم برابر با ۲۷ درصد عنوان شده که فقط و فقط نشان دهنده یک مساله است؛ فریمیوم راهکاری اثربخش برای آن بوده.
اشتراک
اپلیکیشن های اداری و مواردی که برای تولید محتوا مورد استفاده قرار می گیرند (مثلا اپ مربوط به نشریات) عمدتا برای ایجاد درآمدهای تکرار شونده از اشتراک استفاده می کنند. اما از آنجا که در این روش پول و دیتای بیشتری از کاربران به دست می آید مانند دیگر روش های درآمدزایی که به آن اشاره کردیم محبوب نیست. با این همه اپ هایی که از این روش استفاده می کنند خوب پول در می آورند.
درآمد اپ هایی که از کاربرانشان حق اشتراک می گیرند به طور متوسط دو تا سه برابر بیشتر از مواردی است که صرفا از تبلیغات و دانلود کسب درآمد می کنند. آنها همچنین نسبت به اپ هایی که خرید درون برنامه ای در اختیار کاربرانش می گذارند ۵۰ درصد درآمد بیشتری دارند.
برای نمونه اپلیکیشن مدیتیشن Headspace را در نظر بگیرید. برای آنکه تجربه کاملی از این برنامه را پشت سر بگذارید لازم است اشتراک آن را با پرداخت مبلغ ۷.۹۹ دلار در ماه دریافت نمایید. این شرکت اعلام کرده درآمد سالانه اش بالغ بر ۵۰ میلیون دلار است و ارزشی برابر با ۲۵۰ میلیون دلار دارد. این رقم همانطور که تایید خواهید کرد برای یک اپ رایگان که صرفا کمک می کند آرامش بیشتری داشته باشید ابدا بد نیست!
اپلیکیشنهای پولی در مقابل اپلیکیشنهای رایگان
براساس تحقیقات تک کرانچ(TechCrunch) بیش از ۹۰ درصد اپلیکیشنهای موجود در بازار رایگان میباشد. انتظار میرود درآمد حاصل از دانلود اپلیکیشنها در سالهای آینده رو به کاهش بگذارد. در ادامه نموداری از بازار اپلیکیشن از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ را مشاهده میکنید که اثباتی بر این مدعا است.
نمودار نشان میدهد که دانلود اپلیکیشنهای پولی در سال ۲۰۱۶ در مقایسه با سالهای گذشته به میزان قابل توجهای کاهش داشته است.
گروه تبلیغاتی گارتنر(Gartner) گزارشی ارائه کرده است که طبق آن مشتریان ۲۴ درصد بیشترهزینه صرف خریدهای درون اپلیکیشنی میکنند تا دانلود اپلیکیشنها و این ثابت میکند که کاربران ترجیح میدهند تا هزینهایی را صرف ویژگیهای یک اپلیکیشن کنند زیرا به این میاندیشند که این برنامه امکان گسترش و تطابق بیشتر با نیازهایشان را دارد.
طی بررسیهایی که در چین، آمریکا و انگلستان صورت گرفته است نشان میدهد که برای یک دوره سه ماهه میزان هزینهایی که صرف خرید یک اپلیکیشن شده است ۷٫۴۰ دلار میباشد و ۹٫۲۰ دلار صرف خرید ویژگیهای درون اپلیکیشنی شده است. گارتنر اضافه کرده است که کاربرانی که بین ۱۸ تا ۳۴ سال بودند از تعاملات منعطف با اپلیکیشن بیشتر لذت میبرند و افراد مسن ترجیح میدهند اپلیکیشنی را خریداری و از آن استفاده کنند.
نتایج بررسیها نشان میدهد که توسعه دهندگان اپلیکیشن باید امکان انتخاب از تعاملات درون اپلیکیشنی برای کاربران در نظر بگیرند و برای به روزرسانی اپلیکیشن خود ویژگی های جدید در نظر بگیرند.
در طول سال گذشته بیشترین درآمد حاصل از اپلیکیشنها از تبلیغات درون اپلیکیشنی حاصل شده است. ۲۰ درصد از کاربران اعلام داشتهاند که معمولا بر روی تبلیغات که درون اپلیکیشنهای موبایل میباشد کلیک میکنند. ۶۳ درصد از توسعه دهندگان از تبلیغات درون اپلیکیشنی برای درآمدزایی خود استفاده میکنند.
بنابراین تفاوت قابل توجهی بین دید توسعه دهندگان و کاربران نسبت به ارزش کانالهای مختلف برای کسب درآمد وجود دارد. به همین دلیل ناشران اپلیکیشنها باید آمیزهای از استراتژیها را برای نشان دادن ارزش افزون اپلیکیشن خود نه تنها از طریق تبلیغات و تعاملات درون اپلیکیشنی بلکه با درنظر گرفتن تجربیات جدید برای کاربران، تعاملات بین ورودیهای مختلف و توانایی فروش ویژگیهای جدید در اپلیکیشن (در صورت نیاز) در نظر بگیرند.
چگونه اپلیکیشن های رایگان کسب درآمد میکنند؟
بیایید شیوههای اصلی درآمدزایی توسط یک اپلیکیشن رایگان را با هم بررسی کنیم:
تبلیغات
تبلیغات موبایلی یکی از سودمندترین شیوههای کسب درآمد اپلیکیشنها میباشد. ۷ اپلیکیشن از ۱۰ اپلیکیشن ارائه شده در سال ۲۰۱۶ از این شیوه استفاده میکنند و ۱۸ درصد هم برنامه ریزی کردهاند تا در آیندهای نزدیک از این شیوه استفاده کنند. استفاده از تبلیغات برای درآمدزایی اپلیکیشن بسیار ساده است. تمام کاری که لازم است انجام دهید نمایش تبلیغات در درون اپلیکیشن خودتان و دریافت هزیته از شبکه های تبلیغاتی میباشد.
طبق گزارشات سوییت پرایسینگ ۳۲٫۵ درصد از تولیدکنندگان بزرگ موبایل از تبلیغات درون اپلیکیشنی به عنوان تنها منبع تامین درآمد استفاده میکنند. شما میتوانید از هر دفعه به نمایش درآمدن تبلیغ، هر کلیک و یا هر نصب کسب درآمد داشته باشید.
تبلیغات همگن، بنرها و تمام صفحه سه نوع تبلیغی است که توسعه دهندگان برای سرمایه گذاری بر درآمد بیشتر از آنها استفاده میکنند.
تبلیغات تمام صفحه
این تبلیغات در زمان مشخص در یک فریم به نمایش درمیآید. این تبلیغ میتواند به راحتی با دکمه “بستن” در گوشه تصویر از صفحه حذف شود. این شیوه از تبلیغ برای افزایش درآمد اپلیکیشنهای پیام رسان، اخبار و بازیها بسیار تاثیرگذار میباشد. با نمایش تبلیغ قبل و یا بعد از محتوا و یا کارکرد مورد نظر(مثل مراحل یک بازی) بیشترین میزان تاثیرگذاری انتظار میرود.
بنرها و تبلیغات نمایشی
در سایزهای مختلف موجود میباشد و در قسمت بالا یا پایین صفحه نمایش قرار دارد. این نوع از تبلیغات بسیار کوچک بوده و مزاحمتی برای کاربر هنگام استفاده از اپلیکیشن ایجاد نمیکند. علاوه بر این توسعه دهندگان اپلیکیشن میتوانند براساس آمار جمعیت شناختی و الگوهای رفتاری، مخاطب خود را مورد هدف قرار دهنند. با این حال میزان CTR این نوع از تبلیغات ۰٫۱ درصد میباشد.
در تصویر زیر براساس تحقیقاتی که توسط مدیالتس(Medialets) در مورد سایز و محل قرار گرفتن بنرها انجام شده است، نشان میدهد قسمت پایین صفحه تاثیر بیشتر و نرخ تبدیل بالاتری هم دارد.
تبلیغات ویدیویی درون اپلیکیشنی
به صورت خودکار به نمایش در میآید یا به عنوان جایزه پخش میشود که میتواند در صورت موافقت مخاطب به نمایش درمیآید. به عنوان مثال، کاربر با تماشای یک ویدیو اعتباراتی به حساب فرد در بازی اضافه میشود و میتواند از ویژگیهای جدید استفاده کند. این یک استراتژی دو سر برد هم برای تولیدکنندگان اپلیکیشن و هم برای مشتریان است.
تبلیغات همگن
نوعی از تبلیغات که به دلیل هماهنگی با موضوع اصلی یک اپلیکیشن انتخاب میشود و به نمایش درمیآید. این تبلیغ به منظور دوری جستن از برهم زدن تمرکز مخاطبان و مزاحمت کمتر بسیار محبوب میباشد.
بکاربردن انواع مختلف تبلیغات میتواند درآمد بیشتر برای توسعه دهنده و تعامل بیشتر برای کاربر را به همراه داشته باشد.
نقطه ضعف: گاهی درآمد حاصل از تبلیغات برای اپلیکیشنها بسیار اندک است و مخاطبان اندکی را به دنبال خواهد داشت. با وجود اینکه تبلیغات به صورت گسترده توسط توسعه دهندگان استفاده میشود ولی برای بسیاری از مخاطبان آزار دهنده میباشد. پس بهتر است به صورت تعاملی و به عنوان بخشی از اپلیکیشن ارائه شود تا برای مخاطب دلچسب گردد.
تبلیغات مهیج ( به عنوان پاداشی برای مشارکت کاربر)
۸۴ درصد کاربران اپلیکیشنهایی را که تبلیغات مهیج دارند ترجیح میدهند. راههای گوناگونی برای داشتن یک تبلیغ مهیج وجود دارد به عنوان مثال بعد از پر کردن یک فرم نظرسنجی یا تکمیل کردن اقدامی خاص در اپلیکیشن. این استراتژی سبب میشود تا مشارکت بیشتری با کاربر برقرار گردد و ایجاد نگرشی مثبت نسبت به نام برند شما ایجاد میکند. از این طریق توسعه دهندگان اعتبار اپلیکیشن خود را افزایش میدهند و کاربرانی راضی و وفادار جذب میکنند.
۹۱ درصد از کاربران هنگام رویارویی با تبلیغات انگیزشی به نام تجاری آن محصول و یا خدمات ویژه توجه زیادی میکنند. شرکت رانکیپر (RunKeeper) یکی از پیشگامان این نوع از تبلیغات میباشد. این اپلیکیشن برای پیگیری از عملیات در حال اجرا از تبلیغات هیجان انگیز استفاده میکند و به کاربر امکان استفاده از جایزهها و ویژگیهای خاصی را بدون ایجاد اختلال در استفاده از اپلیکیشن و پخش تبلیغات تمام صفحه ایجاد میکند.
نقطه ضعف: پاداشها باید بخشی از کاربری اپلیکیشن باشد و بسیار دشوار است که کاربران را در تعامل با اپلیکیشن نگه دارید.
منبع: دیجیاتو